Direct contact? Bel: 06 - 29 013 857

Home > PDL-kleding

PDL-kleding maken van normale kleding

Wat is PDL-kleding?

De afkorting PDL staat voor Passiviteiten Dagelijks Leven en is een begrip geworden in de zorgwereld voor cliënten met een grote zorgafhankelijkheid. Eigenlijk staat het voor een integrale sociaal gerichte aanpak voor die cliënten die veel zorg nodig hebben en beperkingen hebben waar geen herstel voor mogelijk is. Daar speelt de kleding van een cliënt ook een rol in. Want aan de ene kant wil je jouw cliënt of familielid comfort en vertrouwdheid bieden, maar aan de andere kant moet de zorg ook haar werk kunnen doen op een zo efficiënt en werkvriendelijk mogelijke wijze. Hier is het begrip PDL-kleding uit ontstaan.

PDL-kleding van de eigen vertrouwde kleding

Wat is er nou mooier als een cliënt met zo’n zorgbehoefte gewoon zijn/haar eigen kleding kan blijven dragen, maar dan wel functioneel aangepast zodat de nodige verzorging zo makkelijk mogelijk kan plaatsvinden.

Ook hiervoor kun je bij NaaiAtelier Pasja terecht. Wij hebben inmiddels uitgebreide ervaring in het vermaken van gewone kleding tot PDL-kleding, en al een hoop cliënten en zorgverleners blij gemaakt.