Direct contact? Bel: 06 - 29 013 857

Home > Gordijnen > Meetinstructie

Meetinstructie gordijnen op maat

Er kunnen zich twee verschillende situaties voordoen. De gordijnen komen, zoals dat genoemd wordt,  IN DE DAG of OP DE DAG te hangen.

In de dag

In de dag meten gordijnen | NaaiAtelier PasjaDe gordijnen komen in de uitsparing van het raam te hangen, of (heel veel voorkomend) kamerhoog en kamerbreed tussen plafond en vloer van wand tot wand te hangen.

Je meet dan de binnenmaten op tussen bijvoorbeeld plafond en vloer en de vereiste breedte die de gordijnen moeten bedekken.

Op de dag

De gordijnen komen voor een raam of muur te hangen aan een vrij hangende rail. Bijvoorbeeld van boven het raam tot bijna op de verwarming of vensterbank.

Je meet dan de hoogte van bovenkant rail tot  waar de gordijnen op moeten vallen (de vensterbank, een verwarming, een kast …etc. De breedte is weer gewoon de breedte die de gordijnen moeten bedekken.

Tip: Meet de hoogte op meerdere plaatsen op. Een vensterbank of vloer zullen niet altijd recht blijken te zijn, of er kan een kromming in zitten.

NB: ga NIET zelf de speling mee zitten rekenen, dat doen wij voor je. Gewoon de in- of op de dagmaten nauwkeurig opmeten. Wij zorgen voor de juiste speling aan boven en onderkant.